Για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε την μόδα στα ρούχα, το ίδιο ακριβώς πράγμα συμβαίνει και με τα μαγιό. Το να ακολουθούμε όμως πάντα την μόδα μπορεί να μας παρασύρει σε λάθη.

Ακόμα θυμάμαι την στιγμή που ήμουν πεπεισμένη να αγοράσω ψηλόμεσο μαγιό και ακόμα περισσότερο την απογοήτευση που πήρα όταν το δοκίμασα και το είδα στον καθρέφτη. Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν ήταν ένα μαγιό που ταίριαζε στον σωματότυπό μου. Προκειμένου λοιπόν να ακολουθούμε πάντα την μόδα και η μόδα με την σειρά της εμάς πρέπει να γνωρίζουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι.

Αν έχετε  λοιπόν σωματότυπο αχλάδι το κλειδί για να βρείτε το τέλειο μαγιό είναι να επιλέξετε ένα κομμάτι που θα εξισορροπεί την εικόνα σας και θα σας καλύπτει περισσότερο από την μέση και κάτω ενω θα σας τονίζει από την μέση και πάνω.

Αν είστε από τις προικισμένες γυναίκες όσον αφορά το στήθος, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε στο μαγιό σας είναι να μπορεί να το υποστηρίζει, να έχει μπανέλα, ρυθμιζόμενες τιράντες και κατά προτίμηση να είναι μονόχρωμο και απλό.

Στην περίπτωση που έχετε μικρό στήθος χρειάζεται να διαλέξετε το άκρως αντίθετο από πριν, δηλαδή να υπάρχει λιγότερο ύφασμα στο επάνω μέρος και αρκετά διακοσμητικά στοιχεία.

Στο αντίθετο άκρο από τα παραπάνω βρίσκεται ο αθλητικός σωματότυπος που χαρακτηρίζεται απο ελάχιστες καμπύλες. Για να τονίσετε λοιπόν τις καμπύλες σας προτιμήστε τα μαγιό που έχουν έντονα prints, βολάν και διακοσμητικά στοιχεία.

Αν τέλος έχετε σώμα με αρκετές καμπύλες ή σωματότυπο μήλο όπου εκεί το πάχος συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς καλό θα ήταν να προτιμήσετε ψηλόμεσα μπικίνι ή ολόσωμα χωρίς πολλά σχέδια και χρώματα προκειμένου να καλύψετε αποτελεσματικά τις ατέλειες σας.