Όλες μας ονειρευόμαστε την μέρα που θα μπορούμε να πετύχουμε ένα υπέροχο μανικιούρ / πεντικιούρ που θα έχει διάρκεια και θα είναι έτσι ακριβώς όπως το κάνει κάποιος επαγγελματίας. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές να είστε σίγουρες πως θα το πετύχετε!

Αρχικά η τεχνική που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να απλώσετε το βερνίκι σε λεπτές λωρίδες από το κέντρο του νυχιού προς την άκρη. Στη συνέχεια (χωρίς να ξαναβουτήξτε το πινελάκι στο βερνίκι), βάψτε το υπόλοιπο νύχι.

Για να διαρκέσει περισσότερο το βερνίκι χωρίς να ξεφλουδίσει στις άκρες προσπαθήστε να περάσετε το πινελάκι ως στην άκρη του νυχιού. Δυο στρώσεις είναι απαραίτητες και αρκετές για το τέλειο αποτέλεσμα μην κάνετε παραπάνω γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο και δεν θα διαρκέσει.

Επίσης πριν από το βερνίκι, απλώνουμε πάντα τη βάση (base coat) ενώ μετά το βερνίκι, ολοκληρώνουμε με το φινίρισμα (top coat). To πρώτο θα προστατέψει το νύχι από τυχόν λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσει το βερνίκι –ιδίως αν είναι έντονο- ενώ το δεύτερο θα χαρίσει λάμψη και διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Προσοχή! Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε είναι να ανακινούμε πάνω – κάτω το βερνίκι. Αυτό προκαλεί φουσκάλες αέρα που απλώνονται στα νύχια μας και απειλούν τη διάρκεια του βερνικιού ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα οπτικά άσχημο αποτέλεσμα. Το σωστό είναι να ρολάρουμε το βερνίκι στις παλάμες μας με το πινελάκι προς τα κάτω.

Η σωστή σειρά περιποίησης είναι κόψιμο εάν είναι απαραίτητο και μετά λιμάρισμα. Στη συνέχεια, σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τη βάση των νυχιών και περνάμε τα νύχια με μια λίμα buffer που κάνει λεία την επιφάνειά τους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το νύχι να καθαρίσει εντελώς από πετσάκια και ατέλειες, προκειμένου να απλωθεί σωστά το βερνίκι.

Πολύ σημαντικό είναι ακόμα να μην ξεχάσετε πριν το βάψιμο των νυχιών να τα περάσετε με λίγο ξεβαφτικό χωρίς ασετόν. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται οι λιπαρές ουσίες που εμποδίζουν το βερνίκι να απλωθεί σωστά στο νύχι.

Καλές δημιουργίες!