Τα μάτια μιας γυναίκας είναι ένα σημείο που πάντα θα τραβάει την προσοχή και είναι το πρώτο από τα πράγματα που θα παρατηρήσει ένα άτομο όταν μας κοιτάξει. Πρέπει να φροντίσουμε λοιπόν να είναι όσο πιο όμορφα και εκφραστικά γίνεται. Ακόμη και αν τα μάτια σου είναι σχετικά μικρά υπάρχει λύση και για αυτό με το κατάλληλο μακιγιάζ!

Το πρώτο και κυριότερο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις είναι το σχήμα των φρυδιών σου, γιατί όπως είναι γνωστό τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου! Εννοούμε δηλαδή ότι επειδή τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια μας, πρέπει πάντα να είναι πάντα καλοσχηματισμένα διότι αν δεν είναι θα τραβήξουν την προσοχή που δεν θέλουμε!

Πολύ σημαντική ακόμα είναι η κάλυψη των μαύρων κύκλων καθώς κάνουν τα μάτια να φαίνονται ακόμη πιο μικρά. Εάν εφαρμόσεις ένα concealer έναν τόνο πιο ανοιχτό από τον τόνο του δέρματος σου, θα καταφέρεις να φωτίσεις και να τονίσεις τα μάτια σου.

Ακόμα πρέπει να εφαρμόζεις πάντα την σωστή σκιά! Ιδανικό χρώμα είναι το μπεζ. Κάνε λοιπόν με μια πιο σκούρα σκιά μια ωραία γωνία φροντίζοντας να τη σβήσεις καλά με μια πιο ανοιχτόχρωμη, προς τη μέση του βλεφάρου. Μην ξεχάσεις ακόμα να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα φρύδια σου.

 

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις τις βλεφαρίδες σου! Οι βλεφαρίδες παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στο βλέμμα. Φρόντισε να περάσεις τουλάχιστον δύο στρώσεις μάσκα τις βλεφαρίδες σου τονίζοντας περισσότερο τις εξωτερικές. Η μάσκαρα θα ενισχύσει το βλέμμα σου και θα μεγαλώσει σημαντικά τα μάτια σου.

Αμέσως επόμενο έρχεται το eyeliner ή το μολύβι ματιών,  με ένα σκουρόχρωμο μολύβι ματιών ξεκίνα από τη μέση του πάνω βλεφάρου μέχρι την άκρη και φρόντισε η γραμμή να καταλήγει λίγο πιο έξω από το πάνω βλέφαρο. Αυτό θα κάνει το μάτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά θα τονίσει και τις βλεφαρίδες σου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι η γραμμή του eyeliner να μην είναι πολύ χοντρή και ”κλείνει” τις βλεφαρίδες σου. Προτίμησε να την κάνεις όσο πιο λεπτή μπορείς και σύριζα στο βλέφαρο.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο μολύβι ματιών, το λευκό μολύβι το οποίο εάν έχεις μικρά μάτια θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου! Πέρνα την εσωτερική γωνία του ματιού σου, αλλά και όλο το κάτω βλέφαρο, έτσι ενισχύεται το λευκό του ματιού, τα μάτια να δείχνουν πιο ξεκούραστα και ταυτόχρονα μεγαλύτερα!