Τον τελευταίο καιρό τα χείλη έχουν γίνει ένα θέμα που τραβάει όλο και περισσότερο την προσοχή! Όλες μας πλέον σκεφτόμαστε πώς να τα κάνουμε να φαίνονται μεγαλύτερα και καλοσχηματισμένα. Γιατί άλλωστε να μην θέλουμε; Τα μεγάλα χείλη είναι ότι πιο θηλυκό και σέξι για μια γυναίκα. Αυτός ο πανικός που έχει προκληθεί όμως κάνει πολλές γυναίκες να πέφτουν σε παγίδες που έχουν ως αποτέλεσμα κάτι που δεν είναι φυσικό και καλαίσθητο. Ας δούμε λοιπόν βήμα-βήμα τις σωστές τεχνικές για να πετύχετε τα ονειρεμένα χείλη που όλες θέλετε!

Πριν κάνετε οτιδήποτε πολύ βασικό είναι τα χείλη σας να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και λέγοντας αυτό εννοούμε να είναι απολεπισμένα. Αυτό μπορείτε πολύ εύκολα να το πετύχετε τρίβοντάς τα με μια σκληρή οδοντόβουρτσα! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Όχι μόνο θα έχετε απαλά χείλη αλλά και ο όγκος τους θα έχει βελτιωθεί αισθητά καθώς η περιοχή αιματώνεται περισσότερο.

Κάτι ακόμα που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε θα ήταν να βάλετε makeup στην περιοχή έτσι ώστε να δημιουργήσετε κάτι αντίστοιχο με ένα λευκό κενό πίνακα ζωγραφικής. Αφού λοιπόν θα έχετε φτιάξει τον πίνακά σας θα είστε έτοιμοι να ξεκινήστε το σχεδιασμό!

Ο καλύτερος σύμμαχος για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το μολύβι χειλιών, με αυτό θα βγείτε λίγο πιο έξω από το φυσικό περίγραμμά σας και θα δημιουργήσετε το σχήμα και τον όγκο που τόσο επιθυμείτε. Προσοχή όμως! Το μολύβι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι δύο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Ξεκινήστε το περίγραμμα από το τόξο των χειλιών σας και μετά συνεχίστε προς τις άκρες. Με το ίδιο μολύβι γεμίστε το κενό μεταξύ των φυσικών σας χειλιών και του περιγράμματος που έχετε δημιουργήσει πιο ψηλά.

Χρησιμοποιήστε concealer γύρω από τα χείλη για να διορθώσετε οποιαδήποτε ατέλεια και να τους δώσετε περισσότερο φως και ένταση.

Αφού λοιπόν κοπιάσατε τόσο πολύ για να δημιουργήστε το ποθητό σχήμα ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το κραγιόν ή το lipstick. Το κακό με τα γυαλιστερά κραγιόν είναι ότι όταν πέφτει πάνω τους το φως προδίδουν το πραγματικό σας σχήμα με αποτέλεσμα τα χείλη σας να φαίνονται ψεύτικα. Καλό θα ήταν λοιπόν να χρησιμοποιήσετε κάτι matt.

Για να δώσετε ακόμα περισσότερη ένταση μπορείτε να εφαρμόσετε στο κέντρο των χειλιών κάποιο κραγιόν σε πιο ανοιχτό χρώμα ή κάποιο lipgloss, αλλά προσοχή μην ξεφύγετε από το κέντρο των χειλιών.

Τέλος άμα δεν έχετε matt κραγιόν μην ανησυχείτε καθώς υπάρχει λύση και για αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί, να το εφαρμόσετε σταθερά πάνω στα χείλη σας και με την βοήθεια ενός πινέλου να βάλετε πούδρα πάνω στην πετσέτα που κρατάτε. Μόλις βγάλετε την πετσέτα το κραγιόν σας θα έχει μετατραπεί σε matt.

Καλή επιτυχία, και καλές δημιουργίες!