Μερικά χρόνια πριν, το μακιγιάζ δεν είχε την ίδια βαρύτητα που έχει πλέον στις ζωές μας. Από την στιγμή όμως που απέκτησε τόσο μεγάλη βαρύτητα θεωρείται πολύ σημαντικό όλες μας να γνωρίζουμε τους σωστούς τρόπους εφαρμογής του. Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα θέμα που σίγουρα όταν το ακούν μερικές γυναίκες πονάνε! Το eyeliner! Το eyeliner είναι ένας πολύ χαρακτηριστικός τρόπος βαψίματος που σίγουρα όλες σας έχετε δει και γνωρίζετε πως υπάρχει, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα από τα πιο θηλυκά και σέξι βαψίματα! Δεν είναι κρίμα λοιπόν να μην γνωρίζουν κάποιες γυναίκες πώς να το κάνουν σωστά και να πέφτουν σε αντιαισθητικές παγίδες;

Αρχικά αν δυσκολεύεσαι στο να φτιάξεις το τέλειο πάχος στη γραμμή σου, ξεκίνα από το έξω τμήμα και φτιάξε την γωνία! Φτιάξε το σχέδιο που θέλεις και γέμισε το μέσα. Ακόμα και λάθος να κάνεις, θα είναι πολύ ευκολότερο να το σβήσεις καθώς θα έχεις χρησιμοποιήσει λίγο προϊόν. Αφού κάνεις αυτό μπορείς να συνεχίσεις την γραμμή στην αρχή και το μέσο του ματιού. Ένας τρόπος να το φτιάξεις εύκολα, είναι να σχεδιάσεις την γραμμή ελαφρώς πιο πάνω από το τέλος των βλεφαρίδων σου και μία ακόμα στη βάση των βλεφαρίδων. Θα σε βοηθήσει πολύ αν την σχεδιάσεις από το τέλος του ματιού προς την αρχή. Τέλος αφού έχεις καταφέρει το βασικό σχήμα μπορείς να παχύνεις την γραμμή μέχρι να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Από την άλλη, το υγρό eyeliner είναι δύσκολο να δουλευτεί και πρέπει να είναι ακριβές, για να φαίνεται ωραίο. Το αποτέλεσμα που δίνει, είναι αρκετά σκληρό, οπότε δεν ενδείκνυται, ιδιαίτερα, για τις πρωινές ώρες. Για να αποφύγεις τις δυσκολίες χρησιμοποίησε μολύβι, με το οποίο, μπορείς να διορθώσεις πολύ εύκολα οποιοδήποτε λάθος! Θα έχεις ένα πιο ρομαντικό και smokey αποτέλεσμα, το οποίο είναι απίστευτα στην μόδα!

Αν παρ’ όλα αυτά τα μάτια σου δεν έχουν πολύ χώρο, για να τα βάφεις από πάνω και δε φαίνεται το μακιγιάζ σου, υπάρχει λύση! Φτιάξε μια γραμμή, κάτω από το μάτι σου! Θα είναι εντυπωσιακό και θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα!

Προσοχή! Ο πιο ιδανικός τύπος eyeliner που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το gel eyeliner, το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια, δεν είναι τόσο ευαίσθητο σαν το υγρό eyeliner και μπορείς να κάνεις πολύ σταθερές γραμμές καθώς θα χρησιμοποιείς πινελάκι.

Καλές δημιουργίες!