Η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία πάνω στο σώμα σας. Χρειάζεται συνεπώς μεγάλη φροντίδα προκειμένου να είναι όμορφη και λαμπερή. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο το ωραίο και καλό μακιγιάζ. Είναι πολύ βασικό να τηρούνται ορισμένοι κανόνες πριν και μετά την εφαρμογή του.

Αρχικά πριν την εφαρμογή του, η επιδερμίδα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή. Λέγοντας καθαρή εννοούμε καθαρή και περιποιημένη. Πρέπει να φροντίζετε λοιπόν την τακτική απολέπισή της 1-2 φορές την εβδομάδα και το καθημερινό σας ντεμακιγιάζ.

Πριν λοιπόν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν, φροντίστε να την καθαρίσετε ακόμα και αν είναι ήδη καθαρισμένη. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να απομακρυνθούν τα έλαια του προσώπου και το μακιγιάζ να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Κάτι ακόμα που οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι η ενυδατική κρέμα πριν το μακιγιάζ! Έτσι, το foundation σας θα απλωθεί και θα «στρώσει» καλύτερα, ενώ θα κρατηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες.

Επιπλέον αν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα μην φοβάστε και μην απελπίζεστε!  Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια BB Cream ή αντηλιακό προϊόν με χρώμα και να μην βάλετε «βαρύ» makeup, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από το επιθυμητό.

Κάτι ακόμα πολύ βασικό είναι να φροντίζετε πριν από κάθε χρήση, τα εργαλείων του μακιγιάζ σας να είναι απόλυτα καθαρά! Πλύντε τα με λίγο σαπούνι για τα πιάτα, ή σαπούνι προσώπου και αποθηκεύστε τα σε καθαρό μέρος. Έτσι θα αποφύγετε πιθανές μολύνσεις στην επιδερμίδα σας.

Συμπερασματικά, ένα καλό αποτέλεσμα στα μακιγιάζ θα επιτευχθεί μόνο μέσω της σωστής φροντίδας του προσώπου σας, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα απέχουν πολύ από αυτό που περιμένετε ανεξαρτήτως της καλής ποιότητας καλλυντικών που μπορεί να χρησιμοποιείτε.