Το highlighter είναι ένα προϊόν που εφαρμόζεται πάνω από το make up και ο ρόλος του είναι να δίνει έξτρα διάσταση σε κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου καθώς κάνει αντανάκλαση με το φως που πέφτει πάνω τους. Δεν πρέπει να το συγχέουμε όμως  με το illuminator, το οποίο χαρίζει λάμψη σε όλο το πρόσωπο.

Πριν το εφαρμόσουμε, φροντίζουμε ώστε το δέρμα μας να είναι ενυδατωμένο για να απλωθεί ομοιόμορφα. Διαλέγουμε το σωστό highlighter ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν έχουμε ξηρή, χρησιμοποιούμε μια κρεμώδη ή υγρή σύσταση, ενώ αν έχουμε λιπαρή, επιλέγουμε μια πούδρα, σε σκόνη ή compact. Τέλος, αν έχουμε λεπτές γραμμές ή ρυτίδες, αποφεύγουμε την ιριδίζουσα εκδοχή (shimmering) και προτιμάμε τη ματ.

Όσο για τη σωστή απόχρωση του highlighter, πρέπει να ξέρουμε τα εξής: Αν είμαστε ανοιχτόχρωμες, μας ταιριάζουν οι αποχρώσεις με ροζ τόνους ενώ αν είμαστε μελαχρινές ή σταρένιες, οι χρυσαφί. Από την άλλη οι σαμπανί αποχρώσεις highlighter ταιριάζουν σε όλους τους τόνους επιδερμίδας.

Το highlighter τοποθετείται στα ζυγωματικά, στην μύτη, στο τόξο των φρυδιών, πάνω από τα χείλη στην νοητή γραμμή της μύτης, στα μάτια και κυρίως στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Αρχικά, το Highlighter στη μύτη τοποθετείται κατά μήκος της, στο κόκκαλο και σε πολύ μικρή ποσότητα, αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τη μύτη σας να δείχνει πιο στενή αυτό είναι το τέλειο τρικ. Βάζοντάς το, το  προϊόν θα τραβήξει το φώς στο κόκαλο κατά μήκος της μύτης, έτσι δημιουργείται επιπλέον σκιά δεξιά και αριστερά του κάνοντας όντως τη μύτη να δείχνει πιο στενή.

Για να βρείτε το σωστό σημείο τοποθέτησής του στα ζυγωματικά, ψηλαφίστε το κόκαλο των ζυγωματικών και τοποθετήστε το Highlighter ακριβώς από πάνω του. Στόχος είναι να δείχνουν τα ζυγωματικά σας σμιλεμένα και τοποθετώντας το προϊόν λάμψης στο ψηλότερο σημείο τους τα κάνετε να δείχνουν πιο τονισμένα και ψηλότερα. Προσέξτε μην το βάλετε πιο χαμηλά, πρέπει να μπει πάνω από το σημείο που βρίσκεται το ρουζ.

Βάζοντας μια μικρή ποσότητα highlighter ακριβώς κάτω από τα φρύδια σας (στο τόξο) αυτόματα αποκτάτε πιο λαμπερό βλέμμα, πιο ανασηκωμένο εφέ στα μάτια και απίστευτα sexy λάμψη. Περάστε το με ένα μικρό πινέλο. Αν ωστόσο  έχετε χρησιμοποιήσει και άλλες σκιές στο κινητό βλέφαρο μπορείτε να το προσθέσετε και εκεί, στο κέντρο του βλεφάρου, για έξτρα λάμψη! Εκπληκτικό αποτέλεσμα θα δείτε επίσης αν το εφαρμόσετε στην εσωτερική γωνία των ματιών!

Τέλος με ένα μικρό πινέλο μπορείτε να το εφαρμόσετε πάνω από τα χείλη στην νοητή γραμμή της μύτης για να τονίσετε και να δώσετε περισσότερη έμφαση και όγκο στα χείλη σας.